27. Državno prvenstvo do 17 let z zračnim orožjem v Kidričevem

27. Državno prvenstvo do 17 let z zračnim orožjem v Kidričevem

27. Državno prvenstvo do 17 let z zračnim orožjem v Kidričevem

Strelsko društvo Kidričevo je v soboto 24.3.2018 v Športni dvorani Kidričevo organiziralo vrhunec domače sezone za tekmovalce do 17. leta starosti.

Športna dvorana v Kidričevem nudi odlične pogoje za izvedbo strelskih tekmovanj, v zadnjih letih pa je v njej bilo že vrsto tekmovanj, od državnih lig, do državnih veteranskih tekmovanj, final šolskih tekmovanj v streljanju in pred leti tudi prvo veliko državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem.


Državno prvenstvo so otvorili z nagovorom predsednik strelske zveze Slovenije Janez Slapar, podžupan občine Kidričevo Bogdan Potočnik, predsednica ŠZOK Simona Gaiser in predsednik SD Kidričevo Gregor Kmetec.

Na podelitvah so sodelovali: predsednik SD Kidričevo Gregor Kmetec,  predsednik SZS g. Janez Slapar; podpredsednik SZS g. Branko Valenko; član uprave Talum Kidričevo g. Daniel Lačen; podžupan občine Kidričevo g. Bogdan Potočnik; predsednica športne zveze Kidričevo ga. Simona Gaiser.

Tekmovanje je potekalo na 41-steznem elektronskem strelišču postavljeno v športni dvorani Kidričevo v kategorijah cicibanov/ke,mlajših pionirjev/ke, pionirji/ke in kadeti/nje standard puška in pištola. 

 

Na samem tekmovanju smo popestrili dogajanje z maskoto ALUMINKOTA in z srečelovom, kjer sta bile za nagrado dve zračni puški.

 

Naši najmlajši so nastopali v kategorijah mlajši pionirji in pionirji.

V kategoriji mlajših pionirjev smo videli drugi državni rekord na tem prvenstvu. Izboljšal ga je Mišo Hari (ŠSD Murska Sobota) s 189 krogi in s tem osvojil naslov državnega prvaka.

Alex Kaučevič je med ml. pionirji dosegel odlično 5.mesto z 182 krogi do odličja mu je zmanjkalo samo 2 kroga. Bogdan Blaž je dosegel 14.mesto z 177 krogi in Jan Dajčman na 91. mestu z 140 krogi. Ekipno so pristali na 13. mestu.

Državni prvak pri pionirjih je postal Jan Emberšič (SD Trzin) s 185 krogi
Naš član Tadej Kamenšek je med pionirji dosegel 22.mesto z 172 krogi, kar je bil tudi njegov osebni rekord na njegovem zadnjem tekmovanju med pionirji saj se zdaj preseli med kadete standard puška.

Na samem tekmovanju so bili zabeleženi 3-državni rekordi in sicer pri ml. pionirjih, cicibankah in ekipni državni rekord pri kadetinjah.

Vsem tekmovalcem čestitamo na uspehih!