ŠPORTNO DRUŠTVO ŠIKOLE

ŠPORTNO DRUŠTVO ŠIKOLE

… se je ustanovilo v začetku leta 2008. Nastalo je iz preproste potrebe športnikov, rekreativcev in ljubiteljev športa po druženju vseh generacij. Potrditev o tem, da je bila odločitev o ustanovitvi ŠD Šikole pravilna, nam ustanovnim članom daje pozitiven odziv ljudi, saj trenutno štejemo preko 100 članov. Naše glavno vodilo je, da primerno in najbolje izkoristimo ponujene možnosti za rekreacijo v Šikolah in v športno udejstvovanje in aktivno preživljanje prostega časa pritegnemo čim več mladih.

Ustanovni vodja in predsednik društva Bogdan Babšek je z članstvom in delom v društvu več kot zadovoljen. Kot v vsakem društvu je nekaj članov, ki predvsem zasedajo tudi mesta v UO in NO zelo aktivnih in so gonilna sila za razvoj in napredek društva. Društvo se financira preko razpisov Občine Kidričevo, donacijami in lastno iznajdljivostjo. V tem kratkem času delovanja smo z ogromnim prizadevanjem, lastnim delom in znanjem nekaterih članov uspeli igrišče v Šikolah preuredit in posodobit skoraj, koliko pač nam prostor dopušča. Zgradili smo leseno hiško s sanitariji in pokrito letno kuhinjo s kaminom, uredili odbojkarsko igrišče z »multi sport« umetno travo, izdelali gole za mali in mini nogomet, uredili otroški kotiček (gugalnica, tobogan, plezalna lestev, peskovnik), postavili smo tudi stebre z zaščitnimi mrežami in nabavili veliko športne opreme.

ŠD Šikole pripravlja več prireditev letno. Glede na to, da smo delovno društvo z dokaj velikim članstvom in se resno lotevamo raznih prireditev v dobrobit članov in občanov, kar lahko tudi zasledite v vsaki izdaji občinskega časopisa “Ravno polje”, na naši internetni strani »www.sikole.si« in »FB«.

V naslednjih besedah vam bomo na kratko opisali naše tri najpomembnejši prireditve, ki jih organiziramo.

 

ZIMSKI TURNIR V ODBOJKI – tradicionalna prireditev

Vsa leta zapored organiziramo zimsko tekmovanje v odbojki. S to športno prireditvijo želimo popestriti mrzlo časovno obdobje. Iz leta v leto pridobivamo na priljubljenosti turnirja, kar nam dokazujejo prijave ekip iz cele Slovenija. Leta 2016 so igrale ekipe iz: Kopra, Bistrica ob Sotli, Rogatec, Majšperk, Hajdina, Ptuj, Destrnik, Maribor, Fram, Slov. Bistrica, … Res smo ponosni na takšno zanimanje glede na to, da ne razpisujemo denarnih nagrad – se pa maksimalno organizacijsko trudimo. Turnir je športno-rekreativna prireditev, ki se odvija v dvorani v Cirkovcah. Za organizacijo poskrbimo člani ŠD Šikole v sodelovanju s sodniki in zapisnikarji.

 

OTROŠKI PIKNIK Z NAPIHLJIVIMI IGRALI – tradicionalna prireditev katere se udeleži cca. 500-700 otrok, izključno namenjena za najmlajše.

Najamemo napihljiva igrala in jih brezplačno nudimo v uporabo najmlajšim v prisotnosti spremstva.  Ponavadi imamo tri velika in eno malo napihljivo igralo (tobogan, veliki trampolin, raketa, skakač), krede za risanje, igre z žogo, badminton, … Tega dogodka se je tudi udeležila gos. Manja Kokol voditeljica otroške oddaje iz Radia Ptuj. Ob tej priložnosti je posnela  vtise in razmišljanja otrok, kateri so se čez en teden lahko poslušali po radijskih valovih. Trudimo se, da pripravimo otrokom nepozaben dan zato smo že med nas povabili: BRATA MALEK, ČARODEJA JANEZA, PSARNO BERN KAISER, dogajanje popestrimo z maskotami ter športnimi in plesnimi animacijami, … Vsekakor pa poskrbimo za razvajanje najmlajših saj jim pripravljamo palačinke z različnimi nadevi, pudinge, mlečne napitke, …

 

ŠPORTNI VIKEND – ŠIKOLE  – tradicionalna dnevno-nočna prireditev

Prireditev organiziramo v športnem, rekreativnem in prijateljskem duhu in je vnaprej terminsko določena na zadnji vikend v avgustu, kjer se zbere veliko število tekmovalcev cca. 250, ki se pomerijo v različnih športnih dejavnostih: košarka, odbojka, mali nogomet, kolesarski rekreativni maraton, polžje dirke s kolesi, … katere pa spremlja še veliko več gledalcev, …

 

Glede dogodkov, ki se vrstijo naj omenimo še interni turnir v namiznem tenisu, pohod k polnočnicam,  humoristična predstava REPORTER MILAN v dvorani v Cirkovcah, gledanje tekem na platnu in družinska druženja ob vikendih. Na letni ravni izvajamo cca. 7-8 športno-rekreativnih programov od tega 3 za otroke. Seveda pa društvo ni aktivno samo poleti, ampak tudi v zimskih mesecih, saj se takrat odvija zimska rekreacija v najeti športni dvorani v Cirkovcah ter v domači večnamenski dvorani PGD Šikole, kjer se družimo ob namiznem tenisu, pikadu, …

Glede na številne dogodke, rekreacijo in dobro voljo, vabimo tudi vas, da se nam pridružite!